i.Scription/áj.szkripsön, optimalizált szemüveglencse, korunk legújabb találmánya.
A ZEISS gyártmányú optimalizált lencse, csak a szintén ZEISS innovációból születő, hullámfront technológiás szemvizsgáló komputer, az i.Profiler vizsgáló műszer adatai alapján készülhet. A vizsgálatot követően olyan szemüveglencsék állíthatók elő, amelyek az eddigieknél lényegesen jobb látásélességet garantálnak, főleg gyengébb fényviszonyok között, pl.szűrkületben, vagy éjszakai vezetéskor.
A látásvizsgálat során, az arra alkalmas szemekről, nagy pontosságú adatokat szolgáltat, és az eddig elképzelhetetlen századdioptria pontosságú szemüveg lencsék gyárthatók, a szolgáltatott adatok alapján.

A látás új dimenziója csak Önnek!

Képzelje el, hogy a látás teljesen új világát tudja megnyitni !

Tiszta és éles képekkel teli világot, ami felülmúlja az emberi szem minden eddigi tapasztalatát.
Mindezt elképesztő színekkel és bámulatos részletekkel. Isten hozta a valóságban!
Fedezze fel az i.Scription™-t a Carl Zeiss Visiontôl!

i.Scription™ – A lencse optimalizálás következő generációja

Az emberi szem igazi természeti csoda. A látás nem csupán nézés, a látási folyamat rendkívül összetett és minden egyes eleme személyfüggő.
Mi a Carl Zeissnél az innovációt képviseljük az optikai lencsék piacán: figyelmünket elsősorban a szem és a lencse közötti optimális kölcsönhatásra összpontosítva, több mint 160 éve kutatjuk a látást és annak minden oldalát. Szakembereinknek sikerült az elmúlt években megnyitniuk egy olyan világ kapuit, amiben a lencse optimalizálás során figyelembe vett magasabb rendű aberrációkkal új értelmet kap a látás.

A képminőség új mércéje Az i.Scription™-el

A képminőség új mércéje Az i.Scription™-el hihetetlen, új élményt biztosíthat az ügyfeleinek: kimagasló élesség és tisztaság mellett a színek sokkal gazdagabbak, mint eddig bármikor, az éjszakai és a szürkületi tájékozódás tükröződés- és fényudvarmentes, minden lélegzetelállítóan éles. A fentieket egy innovatív optimalizáló algoritmus teszi lehetővé, ami a hullámfront technológia segítségével figyelembe veszi a szem egyéni aberrációit – beleértve a magasabb rendű aberrációkat is. Az újonnan kifejlesztett, kimagaslóan pontos gyártási folyamatok segítségével válnak a számítások olyan lencsékké, amik lehetővé teszik, hogy tökéletesen lássa a világot.

Tiszta jövőkép – sokkal élesebb képek!

Magas szintű technológia a magasabb rendű aberrációkhoz: ZEISS lencsék az i. Scription™-el

Az optometriában a szférikus érték hibája (defókusz) és a cilinder hibája (asztigmatizmus) akár másodrendű aberrációt is eredményezhet, amiket szemüveglencsékkel lehet korrigálni. A szem magasabb rendű aberrációit, mint például a kómát vagy a háromtengelyű asztigmatizmust nem lehet szemüveglencsékkel korrigálni, mivel azok a pupilla méretétől, így nagy mértékben magától a szemtől függenek. Ennek ellenére nagy hatással vannak a retinális kép minőségére: a magasabb rendű aberrációk a csökkent vizuális kontraszt, a szürkületi illetve éjszakai rossz látás okozói. Az i.Scription™-el, a Carl Zeiss Vision kifejlesztett egy optimalizáló algoritmust, ami figyelembe veszi a magasabb rendű aberrációkat a lencse korrekciós értékének optimalizálása érdekében. Csak úgy érhetünk el többet, ha új kérdéseket feltéve bővítjük a meglévő tudásunkat és aktívan folytatjuk a kutatásainkat. Erre a jövőképre építve, a Carl Zeiss kutatócsoportja meghatározó előnyre tett szert a lencse technológiában. Egy új módszert fejlesztettünk ki, ami figyelembe veszi a magasabb rendű aberrációkat és felhasználja őket a lencse dioptriájának optimalizálásában.

Az i.Scription™ előnyei:

– Magasabb rendű aberrációk észlelése a hullámfront technológia segítségével
– Tudományosan kidolgozott algoritmusok a személyre szabott lencse megalkotásáért
– Eredmény: a retinán alkotott kép optimalizálása a legjobb képminőségért és kontrasztért akár a legrosszabb látási viszonyok között is.

A retinális kép bemutatása

A szem képalkotó képességére sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy tökéletes. A legjobb optimalizálást csak a pupillaméret összes aberrációjának felmérésével lehet elérni. Az illusztráció azt mutatja, hogyan élesíti az optimalizálás a retinális kép kontúrjait.

Csúcsminőségű technológia. Kiváló látás.

A ZEISS számítógépes hátterét felhasználva, a szubjektív refrakciós értékek és a hullámfront adatok felhasználásával megszületik az i.Scription™ lencse. Ennek segítségével MATÓK OPTIKA teljesen új látásteljesítményt biztosít:
– Csökkent kontraszt mellett (pl. éjszaka vagy szürkületben) is a legjobb képminőség
– Borotvaéles kontrasztok
– Kiváló térérzékelés
– Nagyobb biztonság gyenge látási viszonyok között -Az összes Zeiss receptúra lencséhez rendelhető

A legújabb Zeiss technológia kimagasló előnyöket biztosít. A MATÓK OPTIKA javítja az ügyfelei látás élességét.
– Maximális képminőség, kiváló, megbízható látás.
– Az újítás különlegessége, ami a jövőben mértékadó lesz.
– A képminőség fokozása modern technológiával.
– Látáselőnyök a forradalmian új optimalizáló algoritmusokkal.
– A következő lépés megtétele az egyre személyreszabottabb lencse elérése érdekében: most először az ügyfél személyes hullámfrontadatait is figyelembe vesszük.

Csak a legjobb felel meg önnek: a tökéletes látás Az i. Scription™ biztosítja, az Ön csúcsminőségű látását.

Ez a módszer ötvözi a legfrissebb tudományos ismereteket a sokéves mélyreható tapasztalattal, egy olyan termék megalkotásáért, amely kimagasló látást garantál ragyogó képélességgel és kontraszttal.

Az i.Profiler™ adatokból megszületik az i.Scription™

A legfontosabb összetevő a Carl Zeiss rendszerrel végzett számítógépes adatszámítás, ami többéves alapos kutatás eredménye. A Zeiss által a refraktív sebészet területén szerzett széleskörű tapasztalatoknak köszönhetően ez a technológia ma már a szemüveglencsék területén is felhasználható. Az i. Scription™ lencsék rendeléséhez a hagyományos értékeken felül elküldjük az i.Profiler™-rel meghatározott értékeket a Carl Zeiss Visionnek. Itt először az összes adatot feldolgozzák az optimalizáló algoritmus segítségével, majd átalakítják őket precíz gyártási adatokká. Az eredmény: az ügyfelek egyéni igényei szerint személyreszabott i. Scription™ lencsék.

Lássa a jövőt

i.Profiler™: korszerű mérés hullámfront technológiával

Az i.Profiler™ az első teljesen automata, hullámfront technológián alapuló multifunkciós mérő rendszer. Elemzi az emberi szem képalkotó tulajdonságait és biztosítja az ügyfél személyes hullámfront adatait, amire a Carl Zeiss Visionnek szüksége van az i. Scription™ lencsékhez. Az i.Profiler™ közelebbről Az i.Profiler™ pontos profilt hoz létre az ügyfél szeméről, ezzel garantálja Önnek az innovatív lencsemegoldásokat. n Kimagasló pontosság a pupillanyílás adatait felhasználva. Rendkívül gyors: 30 másodperc alatt teljes hullámfront elemzés, beleértve a cornea topográfiát is. A teljesen automatizált mérésnek köszönhetően igen egyszerű használat n Hullámfront aberrometer, autorefrakto- és keratometer egyben Az i. Scription™ a ZEISS, lencse optimalizáláshoz használt innovatív módszere, ami az i.Profiler™-rel válik valóra – és a jövőben a szemüveglencsék csúcsminőségét jelenti majd.

Gyors és egyszerű: mérés az i.Profiler™-rel

A mérés az i.Profiler™-rel könnyű, gyors és precíz.

A szubjektív refrakciós értékek és az i.Profiler™ adatok együttes felhasználásával születnek meg az i.Scription™ lencsék. A mérés közben az i.Profiler™ egy pici, alacsony intenzitású fénypontot vetít ki a retinára, ahonnan a fény visszaverődik. A hullámfront kialakul és eltorzul a szem aberrációitól. Az i.Profiler™ fantasztikus pontossággal elemzi ezt a hullámfrontot és a hagyományos autorefraktometerrel ellentétben, a pupilla teljes nyílásában meghatározza a refrakciós értékek eloszlását.

Ezek a mért értékek lehetővé teszik a különböző körülmények esetén fellépő változások kiszámítását (pl. szürkületben vagy éjszaka) és lehetővé teszik a szem magasabb rendű aberrációinak, például a kómának, a háromtengelyű asztigmatizmusnak, vagy a szférikus abberációnak a mérését. Az i.Profiler™ grafikus kimenete segítségével meg tudja mutatni ügyfeleinek a „személyes” aberrációikat – ezzel vizuálisan szemléltetheti szakértelmét. A színes ábra a pupillanyíláson keresztül mutatja az aberrációkat. A különböző színek az aberrációk nagyságát jelölik.
Ezt követi a szubjektív refrakció, a keret kiválasztása és a további lencsekonzultáció – és végül a precíz centrálás a ZEISS centráló berendezéssel. A ZEISS mérő rendszerek eme kombinációjával MATÓK OPTIKA, a legjobbat tudja nyújtani az ügyfeleinek a vizuális kényelem terén. A rendszerek nem csak tökéletes adatokat szolgáltatnak és leegyszerűsítik munkájának menetét, de az ügyfelek felé, a szakértelem és a szakképzettség, üzenetét továbbítják.